Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ

hemingwayBook
Ερωτευμένος ΧέμινγουεΪ – Aaron Hotchner

«Για πρώτη φορά καταλαβαίνουμε πλήρως τον άνθρωπο πίσω από τον συγγραφέα» ήταν το σχόλιο μιας από τις πάμπολλες επαινετικές κριτικές που έχει αποσπάσει διεθνώς το «Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ». Κι αυτό ισχύει απολύτως, διότι το ζήτημα είναι ο έρωτας και μια βαθιά ανθρώπινη, εντελώς πραγματική και εξίσου δραματική ιστορία.

Ο Άαρον Έντουαρντ Χότσνερ αποτυπώνει μια εκ βαθέων συζήτηση με έναν γίγαντα της σύγχρονης λογοτεχνίας, τον νομπελίστα και ιδιόρρυθμο συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ

Τον Ιούνιο του 1961 ο Χότσνερ επισκέφθηκε τον παλιό του φίλο στην ψυχιατρική πτέρυγα ενός αμερικανικού νοσοκομείου, λίγο καιρό πριν ο Χέμινγουέι κόψει ο ίδιος το νήμα της ζωής του. Ο Χότσνερ άκουσε, για πρώτη φορά, τις λεπτομέρειες της εξωσυζυγικής σχέσης που κατέστρεψε τον πρώτο γάμο του Χέμινγουεϊ και την τεράστια επίπτωση που είχε στη ζωή του, καθώς ύστερα από αυτό τον δεσμό ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ έμεινε συναισθηματικά ανάπηρος. Και γεμάτος ενοχές για το σφάλμα του ο μεγάλος συγγραφέας μοιάζει να ζητά συγχώρεση από τον εαυτό του -αλλά και κάθε αναγνώστη.
(προσφορά 12/11/2017 Πρώτο Θέμα 4,25 e)

Σχετικά Αέναη Γιορτή

πηγή protothema.gr

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.